2011. március 26., szombat

Töltött paprika-egyszerű

Átcsúszott a mai reggelre a 3. bejegyzés.
Egy, a kezdő háziasszonyok számára is könnyen elkészíthető receptet hoztam. Nálunk így tavasz táján a töltött paprika nagyon kedvelt étel, hétvégi ebédnek kitűnő választás.

1kg darált sertés comb
10 db tv paprika
1 konzerv paradicsom 140 g
2 dl rizs
1 fej fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
1 tojás
só, bors
1 ek. zsír
kevés cukor(ízlés szerint)
rántáshoz:
kevés olaj
3,5 ek. liszt
pirospaprika

A húst összekeverjük a rizzsel, az áttört fokhagymával, hagymával, a tojással, sózzuk, borsozzuk és végül hozzákeverjük az 1 ek. zsírt.
A hússal megtöltjük a kicsumázott paprikákat, ha marad ki hús nem kell megijedni gombócokat formálunk belőlük, ezeknek a külön gombócoknak a gyerkőcök szoktak örülni.
A megtöltött paprikákat és a gombócokat egy lábasba helyezzük, 1 konzerv paradicsomot kevés vízzel elkeverünk, majd ráöntjük a paprikákra és még annyi vízzel felengedjük, hogy ellepje a töltött paprikákat és a gombócokat.
Enyhén sózzuk, borsozzuk.
Puhára főzzük.
Az olajból, lisztből és pirospaprikából viszonylag sűrű rántást készítünk és ráöntjük a megfőtt ételre, jól megkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne törjenek a paprikák és a gombócok.
Majd ízlés szerint ízesítjük némi cukorral és amennyiben szükséget sóval is.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretjük. guszta. Mondjuk én pirosabbra csinálom, több paradicsompürét teszek bele

Könyvlelő Kritta írta...

Elvileg mi is, csak nálunk a kisfiam nem szereti túl paradicsomosan, paprikásan, ezért sápadtabbra szoktam csinálni, de az íze így is szinte teljesen ugyanolyan. :)

Mrita írta...

Nagyon guszta mi is nagyon imádjuk.

Hobbychef írta...

Egyszerű, de nagyszerű.
Köszönöm a jó szót, szeretném viszonozni.

Könyvlelő Kritta írta...

Köszönöm szépen a jó szót és a dicséreteket :)

Beastie írta...

köszönöm szépen a receptet, hát én is elkészítettem, nagyon ízlett az egész családnak. Megírtam és megköszöntem, mert valóban egyszerű és finom.