2011. április 18., hétfő

Vásári beszámoló

Beszámolóm a vásárról, elbeszélés alapján, mivel én sajnos nem lehettem ott, de a család férfiszekciója a nagyival karöltve képviseltette magát.
Az idő szép volt, a választék sokszínű, viszonylag sokan is voltak, de a helyszín tágassága miatt ez nem volt zavaró, a csirkéket a kisfiam hiányolta, idén nem voltak, -ez az én nagy szerencsém, mert múlt évben rá tudott beszélni, hogy vegyünk két kiscsirkét-, szerintem most legalább négyet sikerült volna vetetnie az apjával és a nagyival. Volt kemencés lángos, medvehagyma kóstoló, sokféle sajt, szörp, lekvár. A kézműves termékeket is érdemes volt végigböngészni, mert sok hasznos, egyedi konyhai kiegészítőt lehetett beszerezni.
Akinek kedve volt íjat is ragadhatott.
A traktormustrának is sikere volt, legalábbis kisfiam, aki traktorrajongó azt mondta: szuper király volt.
Köszönöm ezúton is a férjemnek a sok képet, amit készített helyettem, mivel mandulagyulladással itthon fekszem.  
Azt mondják a lángos valami fantasztikus volt, de elfogyott a hazaúton az is, amit nekem hoztak, tuti jó lehetett az a lángos, mert kocsival nem lakunk annyira messze…. Jövőre bepótolom, duplán…

A teljesség igénye nélkül, a programfűzetből:
Bio zöldség, bió gyümölcslé, szörp és lekvár, magyar minőségi borok, eper, csemegekukorica, fűszerpaprika, fűszerkeverékek, fűszernövények, gomba, erdei gyümölcslekvár, gyógynövények, házi szappanok, mangalica-, szürkemarha-, juh termékek, szalámi-, kolbász, vadhúsból, kemencés lángos, kürtöskalács-rétes, lángos, liszt-magyar búzából, méz, propolisz, mézeskalács, növényi festék, pisztráng, szikvíz, tejtermék, sajtok, orda, brinza, vaj, kecskesajt, virágok szárítva, takarmány, savanyú káposzta.

Azt hiszem elég bőséges és sokszínű volt a kínálat. Jövőre, áprilisban ismét megrendezésre kerül a Tahitótfalusi Vasárnapi Vásárnap

















4 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon szeretem az ilyen jellegű vásárokat,ha kiscsibére nem is,de házi szappanra,fűszernövényekre,mézre,sajtokra,száritott virágra ....sikerült volna "rábeszélnem" magam.:)

Gyogyulj meg!

Könyvlelő Kritta írta...

Köszönöm! Igyekszem gyógyulni! A pénztárcára a legveszélyesebbek az ilyen kézműves vásárok :)

Bianka írta...

Nagyon jó kis program lehetett

Kriszta írta...

Mennyi szépség és finomság!:-)