2011. május 29., vasárnap

Ismét grillpác vasárnapi sütögetéshez

Ismét grilleztünk, mivel az idő szép és nagyon szeretjük azokat a tevékenységeket, amik a grillezés során adódnak, úgy, mint pácolás, sütögetés, beszélgetések stb., így ma is előkerült a grillsütő.

Egy egyszerű, de annál finomabb pác készült a csirkéhez:

Hozzávalók:

csirkemellfilé
mustár
2 ek. méz
só, bors
1/4 hagyma
1 gerezd fokhagyma
rozmaring
borsikafű
kakukkfű
tárkony
bazsalikom
1 pici olívaolaj

A hússzeleteket egy tálba tesszük, a mustárt összekeverjük az olajjal és a mézzel sózzuk, borsozzuk, majd a hagymát és a fokhagymát hagymanyomóval áttörjük és hozzákeverjük a mustárhoz, végül a fűszereket apróra vágjuk (vagy használhatunk szárított fűszerkeveréket is, az is kiváló erre a célra) és ezt is hozzákeverjük a mustárhoz, végül a  húst jó alaposan bedörzsöljük vele. 1 éjszakát hűtőszekrényben érleljük.



3 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon finom lehet ez a pác, viszem is a receptet magammal.:)

Bianka írta...

Finom ki kéne próbálni

Lívia írta...

Imádom a grill ételeket, a kerti partikat. Biztos finom volt és jól is néz ki.