2011. május 14., szombat

Memphisi oldalas

fűszeráruház által felajánlott fűszer különlegességeket próbálgattam a héten, az egyik ezek közül a Memphisi oldalas fűszerkeverék volt, ami igazán elnyerte a tetszésünket. Nagyon kellemes ízeket adott át a húsnak és pont megfelelő volt az ízek aránya se  nem túl sok, se nem túl kevés.
Az alkotóelemek a következők voltak: barnacukor, só, bors, paprika, mustármag, hagyma, fokhagyma, chili, kömény, zeller és oregáno. Már csak elolvasni is igazi ízkavalkád, hát még megkóstolni...

1,5 kg oldalas
zsír
Memphisi fűszerkeverék
mustár

A húst jól megszórjuk a fűszerkeverékkel (egyéb ízesítésre nincs szükség) és kevés zsírral illetve vízzel feltesszük közepes tűzre egy serpenyőbe, fedővel lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük és a vége felé hozzáadunk 1 evőkanál mustárt, amitől kellemes ízt és állagot kap a zsír, ezt tálalhatjuk a hús mellé, de hűtőbe téve kenyérre kenve is nagyon finom.

Egyszerű és nagyszerű hétvégi ebéd némi petrezselymes krumplival és salátával.


3 megjegyzés:

Bianka írta...

Szeretem az oldalast, ez is szívesen megenném

Gizi írta...

Nagyon guszta, így a krumplival isteni finom lehetett. Ma én is oldalast sütöttem, igaz saját magam kevertem hozzá a fűszereket. Én is nagyon elégedett vagyok a Fűszerház fűszereivel, nagyon finomak.:)

Éva írta...

Nagyon finom lehet szeretem a füszerkeverékeket jó ízt ad a húsnak!