2011. december 21., szerda

Csibefalat kakukkfüves sajtos köntösben

A karácsonyi készülődés eléggé kivesz az energiáinkból, ilyenkor a legjobb valami nagyon egyszerű és gyors ebédet az asztalra varázsolni. Nálunk ez most úgy nézett ki, hogy egy gyors hagymaleves, levezetésnek pedig kakukkfüves sajtos csibefalatok kirántva. Igen, jól látjátok még mindig nem múlt el a kakukkfű mániám, a család még változatlanul vállalja a kísérleti, bocsánat kóstoló alany szerepét, jelentem kezdik megkedvelni, sőt a mártogatóhoz is kértek egy keveset a kakukkfűből, ami nem is baj, mert igencsak egészséges fűszernövény.
Igazi karácsonyi hangulat van, ahogy kint hull a hó, kismanó sétához készül.



Csirkemell
kakukkfű
bármilyen kemény sajt

tojás
zsemlemorzsa
olaj

A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk. Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd áttesszük a zsemlemorzsába és mielőtt teljesen beleforgatnánk a felső oldalát megszórjuk kakukkfűvel és sajttal, ezután fedjük be teljesen zsemlemorzsával. Olajban kisütjük.
Tejfölös mártogatóssal kínáltam, de anélkül is ízletes falatkákat süthetünk percek alatt és akár így karácsony körül még vendégváró falatkáknak sem utolsó.




3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon guszta ez a csibefalat:) A kisfiad is nagyon aranyos, élvezi a havat:) Ja és köszönöm a karácsonyi képeslapot:)

Elisabeth írta...

Nagyon finomnak nez ki a csirke, es a kisfiad is aranyos...jol be van bagyulalva, itt nalunk nyari ruhaban jarunk. Hat ez a Floridai ido itt!

mellissina2 írta...

Nagyon ötletes a csibe falatkák,és guszta! Kisfiad aranyos!!!!