2012. március 3., szombat

Fűszeres reggeli, avagy fűszervajas szendvics

A mai reggeli igazán fűszeresre sikeredett, de nem is baj, mert holnaptól kórházi koszton fogunk élni a kisfiammal, 1 hétig.

Házi fűszervaj készült még tegnap, el kell mondanom, hogy nagyon finom lett, na nem azért mert én készítettem, hanem tényleg finom krémes és fűszeres, ráadásul nagyon könnyen elkészíthetjük házilag is.

A vaj is akkor a legfinomabb, ha azt is házilag készítjük, ehhez nincs is másra szükségünk, mint tejszín és habverő vagy mixer, a mixerrel pár pillanat alatt elkészül a vaj, akkor jó, mikor a víz a tál aljára kerül, ezt leöntjük róla és készen is van  a friss vaj. Persze használhatunk készen vásárolt vajat, abból is nagyon finom fűszervajat készíthetünk.

Fűszervaj

15 dkg vaj
1 kevés vöröshagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
tetszés szerint friss vagy szárított zöld fűszer, ami jelen esetben: petrezselyem, rozmaring, bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, tárkony.
1 csipet barnacukor és só /ízlés szerint lehet több, vagy kevesebb is/

A lágy vajhoz, hozzákeverjük a kétféle hagymát és a fűszernövényeket, majd jó habosra keverjük. Hengert formázunk belőle és szorosan alufóliába csomagoljuk. Min 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, szeletekre vágjuk és így tesszük a forró sültekre, melegszendvicsekre.
A mai sült szendvicsekre is került 1-1 karika fűszervaj és nagyon finom ízt kölcsönzött a paprikás szalámis, sajtos, paradicsomos szendvicsnek.


Ne feledjétek, hogy a játékra még mindig lehet jelentkezni: Játék itt

3 megjegyzés:

Zsani írta...

Nagyon jól néz ki! Fűszervajat én is szoktam készíteni, fokhagymával, citrommal, zöld fűszerekkel, imádom!:) Nem készítettem még vajat házilag, de kíváncsivá tettél, meg tudnád írni, hogy mennyi tejszínből kb. mennyi vaj lesz?

Éva írta...

Nagyon finom lehet ez a fűszeresvaj.
Guszta nagyon! Remélem nincs semmi komoly bajotok? Mielőbbi gyógyulást kívánok !

Gabriella írta...

A leírtak alapján nagyon fincsi!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok Én is, remélem nincs komoly baj...