2012. március 20., kedd

Málnás- barackos tavaszi hűsítő

Ezt a remek, egészséges frissítőt el tudom képzelni akár a húsvéti asztalon is.

1. Gyorsan elkészül
2. A gyerekek is szokták szeretni
3. Hűsít
4 Gyönyörű színe van
5. Egészséges
6. Finooommm!



Barackkonzervből 4-5 gerezd, lecsöpögtetve, lefagyasztva
20 dkg fagyasztott málna
Fél citrom reszelt héja
kb. 5 dkg cukor (aki nem szereti édesen az kevesebbet tegyen bele)
1 evőkanál méz
2,5 dl zsíros joghurt

A barackot felhasználás előtt kicsit lefagyasztjuk, majd a fagyott málnával, a cukorral és a citrom héjával jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet és  a joghurtot, addig turmixoljuk míg szép sima nem lesz.
Aki teljesen simán szereti az át is szűrheti egy szűrőn és akkor garantáltan magmentes, de ez nem feltétlenül szükséges.
Egyből pohárba öntjük és tálaljuk vagy visszatesszük a fagyasztóba és krémesre fagyasztjuk, nem túl keményre, hanem még éppen kanalazhatóra. Ez utóbbi főleg a nagy nyári melegben lehet jó megoldás.

5 megjegyzés:

Kati írta...

El tudom képzelni, hogy finom:)

Emi írta...

Ez nagyon finom lehet! Imádom az ilyen italokat, turmixokat. Bármilyen variációban jöhet. Nagyon gusztának tünik a málna barackkal!

Éva írta...

Akár most is megtudnám inni, de elképzelem hogy nyáron még hűsítöbb lehet! Nagyon guszta!

Zsani írta...

De megkívántam!:))

Márti írta...

Hú, én is meginnám!
Kérlek látogass el hozzám, átadnék egy díjat!
http://www.martyhobby.blogspot.com/2012/03/husgomboc-kapros-karalabeval-ujabb-dij.html