2012. március 10., szombat

Tavaszt váró saláta

Végre itt a tavasz, így gyorsan készítettem a tegnapi ebédhez egy finom salátát kefires öntettel. Nagyon finom a cukor és a mustár ahogy összhangba kerül a kefírrel, a tökmagolaj még egy picit meg is bolondítja az ízeket.... fantasztikus kombináció, ki kell próbálni.

A salátához ezt használtam   de készülhet más saláta kombinációból is.

Endívia saláta
Lollo rosso /római fodros saláta/
Radicchio
Poré vagy újhagyma
Sárga és piros kaliforniai paprika
Esetleg kevés vörös bab kerülhet még bele

A tetejére sajt került


Az öntethez

2 kefír
kevés tökmagolaj
mustár, cukor, bors és só ízlés szerint

A legjobban azt szeretem, hogy az öntet íze sosem teljesen egyforma, mert ízlés szerint készül, hol picit sósabb, hol picit édesebb esetleg borsosabb vagy mustárosabb,  a kefír mindezt elbírja. Merjünk bátran kóstolni és kísérletezni az ízzel, sokkal finomabb lesz mintha a magadot x káváskanál x kanál mustár kombinációt használnánk és elkezdenénk pontosan méricskélni.

A tálaláshoz egy pogácsaszaggatót töltöttem meg salátával, ami könnyen leemelhető róla és így könnyedén készíthetünk salátakupacokat, ami jól mutat a tányéron.



1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon ínycsiklandozó!:) Tiszta tavasz!:)