2012. március 17., szombat

Bográcsoztunk, kertet rendeztünk, elfáradtunk

Csodálatos napsütés, friss tavaszi levegő, kert nem is kívánhat többet az ember egy ilyen hosszú hétvégétől. Persze az elmaradhatatlan bográcsozás sem hiányozhatott.
Jól ki is használtuk a tavaszi nap első sugarait, kertet rendeztünk, takarítottuk a télen összegyűlt faleveleket és mindent, ami nem a kertbe való.
Ráadásul a gyermek kinőtt homokozója is új funkciót kapott, kerti tavacskává alakult. Nem mondom jó nagy munka volt, de szerintem megérte, még 1-2 vízi növény kerül bele, akkor lesz pont jó.
Egy-egy ilyen tavaszi takarításba a kisfiam is jól bevonható sürgött-forgott, homokot szállított, ásott, lapított, ültetett, nem is keveset, velünk együtt. Legalább az altatással már nem lesz gondunk. :)

A bográcsban babgulyás készült, ez nálunk a No1.
Receptet itt találtok hozzá: Babgulyás

Mi is történt pontosan, jöjjön a képes beszámoló

7óra, felraktuk a bográcsgulyást


 8óra, kitaláltuk a homokozó új funkcióját és kiválasztottuk a tó helyét(na jó a többes szám nem annyira indokolt, mert férjem 5letét képezte)9óra, csak azért mert szépek11óra, már javában rotyog az étel
11 óra, beásásra került a kis tó, rengeteg föld lett megmozgatva és a kő hordás sem volt kevés12 óra, a kis segéd szemléli a művet


1 óra, elkészült a földmunka 


2 óra, feltöltésre került a tó és a virágok is a helyükre kerültek


3 óra, végre készen van, jöhet a megérdemelt pihenés


Nálunk így telt a hétvége, remélem nálatok is kellemesen telnek a tavasz első napjai

1 megjegyzés:

Roza írta...

Tényleg kellemesen telt a napotok:)