Ami viszont jó, ha betartjuk az előírást nagyon finom csemegét kapunk, amihez forró csokit vagy lekvárt kínálhatunk.
Tehát nem szabad megijedni, nem harapnak, maximum robbannak, de azt is csak akkor, ha mi követünk el hibát, de Ti ezt ezek után nem követnétek el, igaz? :)
Jöjjön is a Churro(s) receptje
1 ek. olívaolaj
14 dkg liszt
csipet só
2,5 dl víz
A tészta ebből a 4 hozzávalóból áll össze!
A sütéshez bő olaj
A végén pedig fahéjas cukorban hempergetjük, majd forró csokiöntettel vagy lekvárral kínáljuk, mert igen könnyen mártogatható.
Amire még szükségünk van, csillag formájú nyomócsőben végződő kinyomózsák.
A tésztához a 2,5 dl vizet az olajjal és a sóval felforraljuk. Folyamatosan csökkentve a hőmérsékletet hozzákeverjük a lisztet és addig keverjük még egy tésztagombócot kapunk, ez viszonylag hamar megtörténik.
Felforrósítjuk az olajat és a zsákból tésztarudacskákat nyomunk az olajba, majd aranybarnára sütjük.
Ahogy kiszedtük fahéjas cukorba hempergetjük.
5 megjegyzés:
Szia!nyáron én is készítettem, és nekem is felrobbant. nem gondoltam, hogy nyomózsák nemléte miatt lehetett. nekem nem ment át rajta a tészta, ezért kézzel hengergettem formákat. és az egyik akkorát robbant:((. pont amikor épp raktam bele pár darabot. a kezem kicsit meg is égett. de ahhoz képest mekkora baj lehetett volna, egész jól megúsztuk. az íze tényleg finom volt. de asszem én többet nem próbálkozom.meghagyom a profiknak:))
Akkor ezek szerint nem egyedi az esetem, ez némiképpen megnyugtat:) Akár még vicces is lehetne, ahogy ugráltam el a golyók elől, ha a forró olaj nem szerepelt volna a történetben, kezdők tényleg csak óvatosan, mert kellőképpen balesetveszélyes.
Te jó ég! Komolyan? Robbant? Pedig pont arra gondoltam, hogy farsang lévén fánkot kéne készíteni, de a sima szalagoshoz nincs kedvem. :)))
Emese!
Nyugodtan kipróbálhatod(egyszerű recept), de ne kísérletezz egyéni formákkal csak a nyomózsákossal, azzal nincs semmi gond, tökéletesen működik. :)
Akkor átlehet keresztelni az édességet van úgy is robbanós cukorka, ez meg robbanós sütemény!
Guszta és nagyon finom lehet, de inkább nem kísérletezem vele!
Megjegyzés küldése