2012. április 21., szombat

Piros Aranyos, sajtos medvehagymás falatka

Mi is lehetne jobb,  mint egy villámgyorsan elkészíthető finom falatka egy szombati munkanap után.
Nem tudom Ti, hogy viselitek a szombati plusz munkanapot, mert én személy szerint nagyon rosszul (még akkor is, ha tudom, hogy a jutalom 4 nap munka nélküli pihenés), ezért ilyenkor a főzés és a sütés is minimumokra szorítkozik, így volt ez ma is.

Piros Aranyos, sajtos, medvehagymás falatka

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
Piros Arany (csemege)
sajt
medvehagyma


A tésztát kinyújtjuk, az egyik felét megkenjük piros arannyal majd reszelt sajtot szórunk rá, én még itt tettem rá egy kis finomra vágott medvehagymát, (ha már szezonja van). Ráhajtjuk a tészta másik felét és sodrófával még egy picit lelapogatva nyújtjuk. Derelyevágóval csíkokra vágjuk és mielőtt a tepsibe tennénk csavarunk egyet rajtuk.
180C-on aranybarnára sütjük.

Egy jó pohár fehérborral kifejezetten finom.

Nem is kell ennél finomabb és egyszerűbb sós sütemény.





3 megjegyzés:

Kert utca írta...

Nálunk a paradicsomos verzió a kedvenc ebből, sima sűrített paradicsomot szoktam fűszerezni, mikor mi van itthon alapon (só, bors és bazsalikom, fokhagyma, oregano stb.). Baráti összejöveteleken 10 perc alatt elfogy.

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Aranyos, ötletes és biztos finom is:) Nálunk is a sós villámgyorsan fogy.

Roza írta...

Nagyon ötletes és guszta:)