2012. április 16., hétfő

Virágzó eperkert- avagy virággal és sajttal duplán töltött eper

A második bor amely a Patricius Borháztól érkezett  a Patricius Tokaji Katinka volt.

Most ehhez az édes borhoz alkottam borfalatot, be kell vallanom igazi kihívás volt.

A bor töppedt szőlőből készült, késő novemberben szüretelték a szőlőt, amikor már a túlérett szemek mellett megjelentek az aszúsodott szemek is.
Fahordóban érlelődött és magában hordozza a késői szüret ízvilágát.
Fantasztikusan lágy és édes, én a gyümölcsöt  enyhe mazsolás ízzel igen hangsúlyosnak éreztem.

Ezeket figyelembe véve született meg a Virágzó eperkert nevet viselő üde, színes, tavaszi  falatkám.

Hozzávalók

Eper
Gorgonzola sajt (kb 10 dkg)
Darált dió
Árvácska
Kicsi bazsalikomlevelek
Kevés olívaolaj (lehetőleg spray)

Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és a belsejét karalábévájóval enyhén kivágjuk.
A kivájt gyümölcshúst félretesszük, ezzel töltjük meg a sajtot.
A sajtból akkora falatkát vágunk, hogy az eperbe tudjuk tölteni, majd félbevágjuk és megtöltjük az eper kivájt részével.
Nagyon enyhén olívaolajjal befújjuk a sajtot és darált dióba hempergetjük.
Beletesszük a félbevágott eperbe, majd rátesszük az eper másik részét és beletűzzük az árvácskát valamint a pici bazsalikomlevélkét.



1 megjegyzés:

Erika írta...

Ez gyönyörűű!!!