Tegnap egy fantasztikusan illatos, telt ízű kenyér készült a II. Andalúz receptversenyre
Még lehet nevezni: részletekért klikk ide
60+10 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 kiskanál cukor
4+2 ek. Basilippo Selección Arbequina
2 fej lilahagyma
5 dkg darált dió
só, bors
Az élesztőt kevés meleg vízben elkeverjük a cukorral, majd a 10 dkg lisztet is belekeverjük.
A 60 dkg lisztet jól összedolgozzuk fél liter vízzel, négy evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Hozzádolgozzuk az élesztős lisztet és 1 órát pihentetjük.
A hagymát apróra vágjuk, a diót megdaráljuk és összekeverjük őket 2 evőkanál olívaolajjal és a keveréket a pihentetett tésztához adjuk és jól eldolgozzuk.
30 percig ismét pihentetjük.
180C-on légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük.
Vizes kefével lekeféljük.
Az olívaolaj nem bazsalikomos, még ha a neve ezt is sejteti, hanem egy spanyol olíva olaj, ami kiválóan illik a diós ételekhez. Az íze édes almára emlékeztet, mögötte mandulás-kesernyés jegyekkel.
Olyan gyorsan elfogyott, hogy csak esti fénynél tudtam lefényképezni, mert reggelre egy morzsa sem maradt belőle.
2 megjegyzés:
Szia!
Gratulálunk! Ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/gasztro.
Szuper! Köszönöm az értesítést! :))
Megjegyzés küldése