Igen, ez a finom kókusztorta pontosan ennyi idő alatt elkészíthető és tálalható. A raffaello kockából kicsit átalakítva a mennyiséget készült ez a finom, akár születésnapra is beillő sütemény.
6 tojás
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
45 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
0,5 dl tej
tetszés szerint kókuszlikőr a tortalapra
A 6 tojásfehérjéből a 25 dkg cukorral habot verünk, majd hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, 10 dkg lisztet. Ezt kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk és 180 C-on 12-15 perc alatt szép halványra sütjük.
Közben elkészíthetjük a krémet, ehhez 6 tojássárgáját és a maradék cukrot, pudingport az 5 dl tejjel elkeverjük és sűrű kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint.
A krémet a tortára simítjuk és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
Tetszés szerint a tortalapot kókuszlikőrrel meglocsolhatjuk.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet guszta! Ennyi sok kókuszreszelékkel nagyon jó lehet!
Magkóstolnám, az biztos.
Megjegyzés küldése