Még mindig maradjunk a krémleveseknél, ezen belül is egyik kedvenc nyári gyümölcsömnél a sárgadinnyénél.
Ne feledjük, hogy a leveshez érdemes nagyon érett dinnyét választanunk, mert a kissé zöld belsejű dinnye nem biztos, hogy ugyanolyan finom levest eredményez.
Melegebb napokon igyekszünk a lehető legkevesebb időt a tűzhely mellett tölteni, ezért is jó, ha van a tarsolyunkban olyan leves, amit nem kell főzni.
1 nagy érett sárgadinnye
porcukor (a dinnye édességétől függően, reméljük nem tököt fogunk ki)
1 csipet fahéj
2 dl tejszín
A második variációhoz amaretto likőrből 1 mk.
A dinnyét félbevágjuk kimagozzuk, a húsának a háromnegyedét leturmixoljuk, majd cukorral és a fahéjjal is átmixeljük, végül hozzáadjuk a tejszínt elkeverjük és jól behűtve dinnyekockákon/csíkokon tálaljuk.
A második variációnál hozzáadjuk az amaretto likőrt is a mandulával remek összhangba kerülnek.
Készen is van a könnyű nyári levesünk.
A tetejére mentalevelet teszünk.
1 megjegyzés:
Érdekesnek tűnik ez a leveske. Most viszont legfőképp azért jöttem, hogy szóljak, nyertél a nálam hirdetett ARAH-játékon. Nézz be hozzám, ott találod a többi infót. :)
Megjegyzés küldése