2012. július 14., szombat

Kakukkfüves, bazsalikomos húsos ravioli házilag



Az olasz konyhát nagyon szeretjük és szerintem mindenki tudja, hogy nincs is finomabb egy házi raviolinál, hússal gazdagon megtöltve, paradicsomos szószba forgatva és finom sajttal megszórva, mindezt kiegészíti a saját termesztésű fűszerek és a perszelő napon érett friss paradicsom zamata. Tökéletes.


A tésztához

20 dkg liszt
2 tojás

A töltelékhez

1/2 fej vöröshagyma
15 dkg darált hús
só, bors, pici piros paprika
1 ek. zsír
1 ág kakukkfű

A mártáshoz

40 dkg paradicsom
2 ág kakukkfű
7 levél bazsalikom
só, bors, pici cukor
1 ek. olíva olaj
1 csapott tk. cukor
1 ek. házi ketchup
1 gerezd fokhagyma


A tetejére parmezán 


A lisztet a tojással összegyúrjuk, majd tésztagéppel vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A kockára vágott hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig keverünk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk,  majd addig keverjük míg  a vizet amit kiengedett el nem párologtatjuk. Megszórjuk a kakukkfűvel és kézi mixerrel pépesítjük.

A tésztát miután kinyújtottuk két részre vágjuk, az egyik felére egymástól egyenlő távolságra a húsból kis halmokat kanalazunk, majd a tészta másik felét ráborítjuk és derelye vágóval kockákat vágunk. Kézzel lesimítjuk, úgy, hogy a töltelék mellől a levegőt kipréseljük. Végül formázzuk.

A tésztát a deszkán hagyjuk még elkészítjük a szószt.

A paradicsomokat forrázással megszabadítjuk a héjuktól, egy lábasban az olajat felhevítjük az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk és gyorsan átkeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot, a ketchupot, a sót, borsot és a cukrot. Az apróra vágott fűszerekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd félretesszük.

A tésztát sós, olajos vízben kb. 15-20 perc alatt kifőzzük és a forró szószba forgatjuk. 
A tetejét meghintjük sajttal.







Nincsenek megjegyzések: