Az olasz konyhát nagyon szeretjük és szerintem mindenki tudja, hogy nincs is finomabb egy házi raviolinál, hússal gazdagon megtöltve, paradicsomos szószba forgatva és finom sajttal megszórva, mindezt kiegészíti a saját termesztésű fűszerek és a perszelő napon érett friss paradicsom zamata. Tökéletes.
A tésztához
20 dkg liszt
2 tojás
A töltelékhez
1/2 fej vöröshagyma
15 dkg darált hús
só, bors, pici piros paprika
1 ek. zsír
1 ág kakukkfű
A mártáshoz
40 dkg paradicsom
2 ág kakukkfű
7 levél bazsalikom
só, bors, pici cukor
1 ek. olíva olaj
1 csapott tk. cukor
1 ek. házi ketchup
1 gerezd fokhagyma
A tetejére parmezán
A lisztet a tojással összegyúrjuk, majd tésztagéppel vagy lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A kockára vágott hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, amit fehéredésig keverünk. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk, majd addig keverjük míg a vizet amit kiengedett el nem párologtatjuk. Megszórjuk a kakukkfűvel és kézi mixerrel pépesítjük.
A tésztát miután kinyújtottuk két részre vágjuk, az egyik felére egymástól egyenlő távolságra a húsból kis halmokat kanalazunk, majd a tészta másik felét ráborítjuk és derelye vágóval kockákat vágunk. Kézzel lesimítjuk, úgy, hogy a töltelék mellől a levegőt kipréseljük. Végül formázzuk.
A tésztát a deszkán hagyjuk még elkészítjük a szószt.
A paradicsomokat forrázással megszabadítjuk a héjuktól, egy lábasban az olajat felhevítjük az apróra vágott fokhagymát hozzáadjuk és gyorsan átkeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot, a ketchupot, a sót, borsot és a cukrot. Az apróra vágott fűszerekkel ízesítjük. Felforraljuk, majd félretesszük.
A tésztát sós, olajos vízben kb. 15-20 perc alatt kifőzzük és a forró szószba forgatjuk.
A tetejét meghintjük sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése