30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
őrölt szegfűszeg, szerecsendió és fahéj, mindegyikből egy csipet
1 picike vanília aroma
10-15 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
1-2 dl tej, éppen annyi, amennyit felvesz ahhoz, hogy egy viszonylag folyós, ragacsos tésztát kapjunk
mandarin (3-4 db) vagy konzerv mandarinból ízlés szerinti mennyiség
A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, vanília aromát, majd a tejet és simára keverjük. Óvatosan beleforgatjuk a mandarin gerezdeket. A masszát muffin formába kanalazzuk és 180 C-on tűpróbáig sütjük.
Jó tudni, hogy 10 dkg mandarin tartalmaz:
Kcal: 46-50
kJoule: 195-210
Víz: 85-87g
Zsíradék: 0,3 g
Kálium: 210 mg
Kalcium: 33 mg
Magnézium: 11 mg
C-vitamin: 30 mg (forrás: wikipedia )
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet. Mennyire érezni rajta a mandarin ízét?
Konzerv mandarinnál szerintem picit finomabb, de a friss mandarinnál picit erőteljesebb az íz, viszont gyümölcs nélkül csak a mandarin levével is finom.
Megjegyzés küldése