Tészta:
18 dkg procukor
2 tojás
6 dkg margarin
3 ek. langyos méz
60 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
Krém:
7 dl tej
7 evőkanál búzadara
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom
1 kis üveg baracklekvár
Csokimáz:
6 ek. porcukor
2 ek. kakaó
5 ek. víz
1 ek. olaj
10 dkg margarin
A 7dl tejben sűrűre főzzük a 7ek. búzadarát és hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra
A porcukrot, a tojásokat, a margarint, a langyos mézet, a tejet és a sót langyos tűzhelyen forrásig hevítjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát is.
4 részre osztjuk és a lapokat egyesével zsírozott sütőlemezen megsütjük. Vigyázat mert pár perc alatt elkészülnek, nem árt odafigyelni ;) Kihűtjük a lapokat.
Most jön a második menet a krémmel: A margarint habosra keverjük , a kétféle cukorral és a citrom levével. A két masszát egyesítjük és jól összedolgozzuk.
Az elkészült krémmel megtöltjük alapokat, úgy, hogy az első és a második közé krémet teszünk, a második és harmadik közé baracklekvárt, harmadik és negyedik közé megint krém kerül.
A csokimázhoz a porcukrot, a kakaót és a vizet pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a margarint és az olajat. Rákenjük a tészta tetejére.
A süteményt jó, ha egy napig pihentetjük és csak utána vágjuk fel.
A lapokat átkenhetjük, langyos, rumos tejjel ettől gyorsabban puhul és pikáns ízt kap. A baracklekvárhoz is keverhetünk pici rumot vagy aromát.
Szilveszterre is egy remek édes süteményt készíthetünk, amit akár 1-2 nappal előre is meg tudunk sütni.
6 megjegyzés:
Ez nagyon guszta, csodás a csokimáz!
Köszönöm Ildy, ha megoldható lenne szívesen küldenék belőle fénypostán :)
Kedves Krisztina! Köszönöm jelenlétedet a blogomon, engedd meg, hogy viszonozzam! Boldog Ünnepeket! :) Kutya és Konyha
Nagyon örülök, hogy ellátogattál a blogomba :) Kellemes Ünnepeket kívánok! Kriszti
Gyönyörű lett, imádom
Fú,de imádom. Szép gyerekkori emlékeket idéz fel (mint a kapros-túrós lepény is,nyam,nyam:)) Valamikor csinálok én is:)
Megjegyzés küldése