2010. december 19., vasárnap

Pati torta (csokis-citromos)

Ez egy olyan torta, ami így ünnepek előtt még gyorsan csillapítja az édesség utáni vágyunkat, ráadásul nem utolsósorban remek móka gyerekekkel együtt elkészíteni, mert mindösszesen 35-40 percet vesz igénybe.
Az alaptészta remekül variálható krémekkel, öntetekkel mi most csak az alapváltozatot készítettük el, de így is szuper fincsi csemege tejszínhabbal.
Egy-két 5let a krémhez(ami már részben kipróbált, részben még a jövő zenéje (krémje): málnadzsem, mascarpone krém málnával, csokikrém, csokis-narancsos krém, vaníliás-narancsos krém, narancslekvár stb,

Recept:

7 tojás
8 evőkanál cukor
3 szelet jó minőségű csokoládé (jelen esetben milka volt)
6 evőkanál liszt
1 citrom vagy narancs reszelt héja, krémtől függően
1 csepp vanília aroma

 A tojások sárgáját habosra keverjük a vanília aromával és a cukorral,  hozzáadjuk a reszelt csokit és citromhéjat, majd a lisztet és végül a tojások felvert habját forgatjuk bele óvatosan. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük és 180 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Tejszínhabbal tálaljuk.


3 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon guszta!:)

Bianka írta...

nagoyn finom lehet

trinity írta...

Csoki citrommal-örök mániám:) Finom lehet!