Babgulyás készült ma és elültetésre kerültek az első tavaszi virágok is, mert ilyenkor van egy pici időm kertészkedni, mivel a kinti főzés a férjem asztala :)
Egy jó tanács, ha vizes a fa nálatok is, ahogy mi is jártunk ma, akkor egy matracpumpával levegőt fújunk közvetlen a tűzre és könnyen begyullad.
Babgulyás:
80 dkg sertéscomb kockára vágva
50 dkg tarkabab
2 babérlevél
só, bors, vegeta
3-4 sárgarépa
2-3 fehérrépa
2 nagyobb gerezd zeller
fokhagyma (ízlés szerint)
1 fej vöröshagyma
1 nagy csipet szódabikarbóna
6-8 szem nagyobb burgonya
A rántáshoz:
olaj, liszt, fokhagyma, petrezselyem, pirospaprika
A babot előző este beáztatjuk. A leveshez a hozzávalókat megmossuk, felvágjuk a hagymák mehetnek bele egybe, fűszerezzük, majd felengedjük vízzel és tűz fölött a hozzávalók puhulásáig főzzük, közben sózzuk és felengedhetjük még vízzel, amennyiben szükséges. Hagyományos módon elkészítjük a rántást, majd 10-15 percig még forraljuk.
10 megjegyzés:
Végre, hogy itt a tavasz, kint lehetünk és lehet kint főzni. A babgulyás finom és szépek a virágok, további szép napot!
Üdv. rita
Köszönöm és én is kívánok további szép estét! :)
Jaj de jó, végre bogrács
Meg is kívantam, jól jönne most egy tányérral!
Kérlek nézz be hozzám, van egy meglepim számodra :)
Hamarosan díj vár rád nálam
Mi is már elrendezgettük a virágokat az udvaron:-)Nagyon szépek a virágaid,és a babgulyás meg isteni,hamarosan nekünk is előkerül a bogrács:-)
Meglepim van számodra!Nézz be hozzám!
Szia,nézz átt hozzám :-) meglepi vár.
Gyönyörűek a virágok, és jó nézni, hogy előkerült a bogrács. Szinte érezni az ízét. Ismételten köszönöm a Tőled kapott Díjat. http://usubufood.blogspot.com/2011/03/dijak-es-teli-alom.html
Én is küldök Neked valamit, lehet, hogy már megelőztek, de eggyel több sosem árt!:)
Megjegyzés küldése