2011. november 26., szombat

Római tojásleves

Figyelem! Egyszerű, villámgyors és nagyon olasz!

1 liter csirkehúsleves
4 tojás
1,5 ek. parmezán
1/4 ek só
1/4 ek bors
1/4 ek petrezselyem
/A sózás az alapleves ízétől függően kicsit változhat/

A tojásokat a sóval és a borssal elkeverjük, majd lassan a leveshez keverjük, 5 percig főzzük, a végén petrezselyemmel megszórjuk.



4 megjegyzés:

trollanyu írta...

Tojásleves mindenhogyan jöhet nekem:) Jól hangzik ez a parmezános változat is,

Krisztina konyhája írta...

Olyan mediterrán tojásleves, kicsit eltér a mi hagyományos tojáslevesünktől, de tényleg finom ilyen hidegben.

Bianka írta...

Nem szeretem, de ez valahogy gusztusosabb mint egy átlagos tojásleves, lehet hogy meg is kóstolnám

Krisztina konyhája írta...

Érdemes megkóstolni, itthon sem mindenki rajong a tojáslevesért, de ez nem is igazán az, a sajt és az erősebb fűszerezés inkább egy májgombóclevesre emlékeztet.