Egy igazán gyorsan és könnyedén elkészíthető előételt készítettem, ami akár köretként is megállja a helyét a főétel mellett.
Nálunk csak úgy egyszerűen csemegeként készült, chips helyett.
2 csokor újhagyma
olaj
só
liszt
zsemlemorzsa
2 tojás
A mártogatóshoz:
majonéz
ketchup
a hagyma levágott zöldje
Az újhagymát megtisztítjuk, a levágott zöld részét félretesszük. 1 percig sós vízben főzzük, lecsöpögtetjük.
A hagymát egyesével kipanírozzuk, liszt, tojás végül a zsemlemorzsa. Forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz összekeverünk 3/4 rész majonézt, 1/4 rész ketchupot, hozzákeverjük a félretett, apróra vágott hagyma zöldjét.
1 megjegyzés:
De jó, szoktam zöldségeket rántani, de az újhagyma még sosem jutott eszembe.Nagyon finom lehet:)
Megjegyzés küldése