2012. május 16., szerda

Rántott újhagyma

Egy igazán gyorsan és könnyedén elkészíthető előételt készítettem, ami akár köretként is megállja a helyét a főétel mellett.
Nálunk csak úgy egyszerűen csemegeként készült, chips helyett.

2 csokor újhagyma
olaj

liszt
zsemlemorzsa
2 tojás

A mártogatóshoz:

majonéz
ketchup
a hagyma levágott zöldje

Az újhagymát megtisztítjuk, a levágott zöld részét félretesszük. 1 percig sós vízben főzzük, lecsöpögtetjük.
A hagymát egyesével kipanírozzuk, liszt, tojás végül a zsemlemorzsa. Forró olajban kisütjük.
A mártogatóshoz összekeverünk 3/4 rész majonézt, 1/4 rész ketchupot, hozzákeverjük a félretett, apróra vágott hagyma zöldjét.

1 megjegyzés:

trollanyu írta...

De jó, szoktam zöldségeket rántani, de az újhagyma még sosem jutott eszembe.Nagyon finom lehet:)