A salátaszezon kihagyhatatlan étele a tojásos nokedli, legalábbis nálunk.
Kétféle salátát szoktam készíteni hozzá, egyet forrázottan (recept később) és egyet teljesen hagyományosan.
Nálunk elég nagy a család így 1 kg lisztből készül a nokedli, de persze arányosan csökkenthető az alapanyag.
1kg liszt
2 tojás
nagy csipet só
víz
A fenti hozzávalókból egy tányérban tésztát készítünk, annyi vizet adagolunk hozzá, hogy kellemesen rugalmas, könnyen dolgozható nokedlitésztát kapjunk.
Többször átdolgozzuk, amíg a sós víz fel nem forr.
Amikor forr a víz nokedliszaggatóval, vagy egy lapított kanállal (én így készítem, nagyon régről maradt meg a lenti képen látható kanál, ami kimondottan a nokedli szaggatásához lett ilyen laposra kialakítva) kb. egyforma nokedliket szaggatunk, de mivel mi nem szeretjük a teljesen egyforma nokedlit, ezért nem baj, ha becsúszik egy nagyobb vagy egy kisebb is.
Ott tartottam, hogy a forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a tésztát, amikor feljön a víz felszínére és kellőképpen átfőtt kiszedjük hideg vízbe.
10 tojásból, olajon közepesen sűrű tojásrántottát készítünk, ebbe szedjük bele a lecsöpögtetett nokedlit. Jól összekeverjük és megsózzuk.
1 megjegyzés:
Finom, szeretem:-))))
Várom a forrázott saláta receptedet, te hogy készíted?????
Megjegyzés küldése