2012. május 28., hétfő

2 variáció leveles tésztára

Nagyon megkönnyíti az ember dolgát, ha van a hűtőben egy adag leveles tészta, jól jön, ha vendégek jönnek, vagy amikor egyszerűen csak valami gyorsan elkészíthetőre vágyunk. A lehetőségek tárháza szinte végtelen érdemes abból dolgozni, ami a hűtőben vagy éppen a kertben megtalálható. Ma én is így tettem, 1 leveles tésztából kétféle sós aprót készítettem. Gyors volt, jó volt, pikk-pakk elfogyott.

A hűtőben volt:
leveles tészta
tejföl
sajt
A kertből:
kakukkfű
A kamrából:
fokhagyma

Az első a kakukkfüves, tejfölös-sajtos csiga

A leveles tésztát kétfelé vágom.
Az egyik részt vékonyra kinyújtom, megkenem tejföllel, megszórom sajttal, sóval és friss kakukkfűvel.
Feltekerem, karikára vágom  és mehet is a 200 C-os sütőbe, egészen addig míg aranybarna nem lesz.

A második variáció a lángos ízei áttéve leveles tésztára

2 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymanyomóval vagy kés lapjával összetörjük és rákenjük  a tésztára, sózzuk. Rákenünk tejfölt és jó vastagon szórunk rá sajtot. Ezt is feltekerem, szeletelem és mehet is a 200 C-os sütőbe, szintén szép aranybarna színt kell kapnia.




Nincsenek megjegyzések: