2012. május 1., kedd

Gasztro kincsek a padlásról

Padlás, lomtár takarítás folyik éppen és nézzétek micsoda kincsekre leltem.
1 ládányi gasztro újság egészen a '80-as évektől 1997-ig vegyesen és egy ládányi régi szakácskönyv. Ráadásul dédnagymamám kifakult receptjeiből  is megtaláltam egy borítékra valót, igazi kincsek, bár már csak nehezen olvashatóak a receptek, de azért remélem még sikerül kiolvasnom és elkészítenem őket. Lesz miből szemezgetnem az elkövetkező hetekben, hónapokban.



Még sok ilyen kis megsárgult fecni került elő, Anyuka rétese, borsos kifli, régi zserbó recept, krémek, lekvárok, szörpök és még sok egyéb, amit ki kell silabizálnom :) 





3 megjegyzés:

Kert utca írta...

Nagyon jók az ilyen kincsek! Pont nemrég találtam én is egy megsárgult zserbó receptet, és bár mindig féltem ettől a sütitől, azt gondolván, hogy bonyolult, a régi recept alapján nem is volt az, és istenien is sikerült rögtön elsőre.

Elisabeth írta...

Krisztina, mikor kincsekröl van szó, már is ott vagyok! A blogom is arrol szól, nem csak ételekröl.
Imádok találni ilyen értékes kincseket, már mi megtaláltuk, és örököltük az összeseket, anyukám, én nagynénémtöl.
Sokszor amikor ezekben az üzletekben járok, találok értékes szakácskönyveket, de a családtol már nincs több!
Nagyon tudom értékelni a régi dolgokat. Örvendek hogy te is rá találtál. Lesz mit nézegetni, és recepteket ki próbálni!

tücsi írta...

Imádom az ilyen kincseket, nekem is vannak. Csak sajnos nincsen padlásom, hogy tárolni tudjam őket. Így mindenhol gasztróújságok,receptfüzetek foglalják a helyet. Nekem sajnos nagymamámtól semmilyen receptem nincsen, pedig azok az értékek.