2010. november 6., szombat

Egyszerű szombati ebéd

Mézes-mustáros hagymakrémes sült oldalas. Ehhez tudni kell, hogy mindannyian nagyon szeretjük a hagymát, sülve-főzve egyaránt.
Íme a mai egyszerű, de nagyszerű ebédünk:

1 kg oldalas
3 ek méz
3 ek mustár
só, bors
hagyma, fokhagyma

Az oldalast, sózom, borsozom, majd bekenem mézzel utána mustárral a tetejére pedig hagymanyomóval áttört hagyma kerül, a húsok köré teszek még szeletelve is hagymát, és fokhagymát, amikor a mézes szaftban megsülnek valami nagyon szuper sül ki belőle :) Kb. 1,5-2 órát sütöm 180 C-on, de közben érdemes többször kóstolgatni, hogy mennyire puha, mert sokban függ a hústól is a sütési idő. A húsok tetejére egy diónyi zsírt is szoktam tenni, de ez el is hagyható. Mindezt hasábburgonya ágyon tálalom.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Egyszerű, de annál nagyszerűbb