Annyira ízlett a leves, hogy elkértem a receptjét és tegnap el is készítettem az egész család örömére, igazából valahogy ez a nagyon finom csemege az itthoni étlapról eddig kimaradt. Most szeretném bemutatni a receptet Zsófia engedélyével. Annyit változtattam rajta, hogy tejszínhabbal tálaltam, de ez tényleg csak apróság.
GESZTENYEKRÉM LEVES:
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
25 dkg gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek méz
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és
a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a
pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel
habosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük és mézzel kínáljuk, akár melegen, akár jégbe
hűtve.
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
25 dkg gesztenyepüré
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek méz
A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük.
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és
a cukrot.
A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a
pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel
habosítjuk.
A rumos mazsolát belekeverjük és mézzel kínáljuk, akár melegen, akár jégbe
hűtve.
2 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet
Tényleg nagyon-nagyon finom, nem is értem eddig, miért nem készítettem ilyen levest, sőt étteremben sem kértem soha, pedig nagyon finom legközelebb ki fogom próbálni fehérborral készítve és keményítővel, ahogy a vacsorához a séf készítette, mert az is finom volt és szerintem így télen a két receptet felváltva fogom készíteni
Megjegyzés küldése