Ez egy csupa-csupa csoki desszert, igazi csokoládérajongóknak Könnyedén elkészíthetjük, ha csokoládé rajongó vendégeket várunk, vagy egyszerűen csak egy kis csokilöketre van szükségünk.
Tészta:
4 tojás
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
3,5 dkg jó minőségű kakaópor
késhegynyi sütőpor
Krém:
3,5 dl tej
2 tojásfehérje
3 ek. porcukor
1 főzni való csokipuding
Csokimáz:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 ek. víz
3 dkg. kakaópor
vagy jó minőségű csokoládé kb. 10 dkg és 5 dkg margarin
Tészta:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a tojások sárgáját. A fehérjéből és a kristálycukorból habot verünk és az előbbiekhez keverjük az átszitált sütőporral összekevert liszttel együtt.
200 C-on kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejből, cukorból és a pudingporból hagyományos módon kemény pudingot készítünk, majd hozzákeverjük óvatosan a felvert tojásfehérjét.
A langyos tésztára simítjuk.
Elkészítjük a csokimázat:
A vizet és a margarint felforraljuk, majd a többi hozzávalóval együtt kevergetve besűrítjük, szép fényes csokit kapunk.
Ezt a kihűlt, megszilárdult pudingra kenjük.
Amikor megdermedt gyöngycukorral díszíthetjük.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, finom lehet
Megjegyzés küldése