2010. november 19., péntek

Nagy őszi receptverseny

Az a megtiszteltetés ért november 15-én, hogy részt vehettem a férjemmel  egy csodálatos vacsorán illetve egy napot tölthettünk  a Radisson Blu Béke Hotelben.

Októberben meghirdetésre került a Blikk Nők és a Danubius Hotels Group által egy nagy őszi receptverseny, ahol az ősz legjobb receptjeit keresték szerte az országban. László György a DHG elnöki tanácsadója, vezető konyhafőnöke, Klima Anita a Blikk Nők és a Blikk Nők Konyha dietetikusa választották ki az öt nyertes receptet, mely közé az én egyik süteményem is bekerült, történetesen a Pihe-puha diótortám naranccsal. Először nem is hittem el, hogy egy ilyen neves szakemberekből álló zsűri az én egyik sütimet tartotta az egyik legjobbnak a nagyon erős mezőnyből, de mivel már részt vettünk a rendezvényen így  ez maga a valóság, aminek rettentően örülök.

A Radisson Blue Béke Hotel mesterszakácsa Héjja László és csapata készítette el az öt nyertes receptet, mondhatom mesterien, az est háziasszonya Dombóvári Vanda volt, aki a nyerteseket és párjukat, valamint a meghívott vendégeket végigkalauzolta a finomabbnál finomabb ételek és  az este folyamán.

Nagyon sok remek ismeretséget kötöttünk, sok élménnyel lettünk gazdagabbak ezúton is köszönet a szervezőknek


Jöjjenek a nyertes ételek sorban:

Leves:
 Gesztenyekrémleves

Előétel:

Fóliás pangasius tökös körettel

Főétel:

Töltött kacsa

Desszert:

Mákos-sütőtökös finomság
Pihe-puha diótorta naranccsal
Túrós sütemény ringlószilvával


Jöjjenek a fotók, melyeket Duzmath János László készített, ezúton is köszönöm, hogy megosztotta velünk, mivel a fényképezőgépünk az asztalon kikészítve otthon maradt.

Az előétel: ebben a remek blogban olvashattok róla, érdemes benézni   Receptműves


A sütis lányokAz eseményről és a receptekről bővebben a Blikk Nők december 1-én megjelenő számában olvashattok.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Gratulálok, csodálatos

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm szépen :)

családi tűzhely írta...

Gratulálok, egy ilyen menüt végig enni csodás lehetett.

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm. Tényleg egy élmény volt az egész este, úgy, ahogy volt. Az ételek tényleg mesterien voltak elkészítve és tálalva, végig enni pedig tényleg egy gasztronómiai csoda volt.

Éva írta...

Drága Kriszti!

Csak gratulálni tudok, tiszta szívből!

Krisztina konyhája írta...

Nagyon szépen köszönöm! :))