2010. november 27., szombat

Hógolyó

Szinte már-már fánk, de mégsem, inkább egy nagyon egyszerű téli csemege egy ilyen havas napon, mint a mai is.


Amire szükség van:

50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
tej
margarin
rumaroma
1 tojássárgája
csipet só
olaj
porcukor
lekvár

A lisztet elmorzsoljuk kb. 2 evőkanál vajjal, hozzákeverjük az élesztőt, a tojássárgáját, sót és a rumaromát.
Elkezdjük összedolgozni és addig adunk hozzá felváltva tejet és vajat még egy rétestésztához hasonló puha tésztát nem  kapunk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk és derelyeszaggatóval vékony csíkokat vágunk belőle, amiből ügyesen megpróbálunk minél gömbölyűbb formát alkotni, gyakorlat teszi a mestert (még rám is rám fér :)  )
Forró olajban aranybarnára sütjük és még melegen porcukorba hempergetjük.
Narancslekvárral igazi csemege.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet és édes a kép

Krisztina konyhája írta...

Köszönöm :) Kisfiam segédkezett a mai fotózásoknál, és mivel mikulásos-karácsonyos lázban ég, így ez lett a fő irányvonal :)

Vali írta...

Szia!
Ha megdobnál eggyel nem ugranék el, inkább el aztán bekapnám.

Krisztina konyhája írta...

Repül :)