2010. október 14., csütörtök

Bukta+Díj

Ismét egy nagyon kedves meglepetés ért, díjat kaptam  Mézigörltől Nagyon szépen köszönöm és a sok kedves hozzászólásodat is a blogomhoz, ami sokat jelent Nekem.. Nemrég ez a díj már eljutott hozzám, így most nem írnék hét dolgot magamról, illetve tovább adni azoknak szeretném így jelképesen, akik a bloglistámon szerepelnek, mert tényleg nagyon kreatívnak tartom őket és szívesen olvasom az írásaikat is.




Hétköznap általában sietünk, ezért ilyenkor laktató süteményt szoktam készíteni, amit akár másnap csomagolni is tudok az ebéd mellé, a bukta pont ezért nagy kedvenc, viszonylag gyorsan elkészül, a mennyiség is bőséges és nem utolsó sorban nagyon finom.


Hozzávalók:


3 dl tej
5 dkg élesztő
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás
15 dkg vaj
1 pici vanília aroma
Töltelék: lekvár, gesztenye, diókrém, túrókrém, csokikrém, mindenki válasszon ízlése szerint tőlteléket


A tejet az élesztővel, pici cukorral felfuttatom, a tetejére kevés lisztet hintek.
Amíg az élesztő felfut a lisztet a porcukorral, sóval elkeverem. Majd hozzáadom a tojást és a 10 dkgolvasztott vajat és lassan belekeverem az élesztőt is. Hozzáadom a kevés vanília aromát.

Jól összegyúrom, majd fél órát konyharuhával letakarva, meleg helyen pihentetem.
Megolvasztom az 5 dkg vajat és kinyújtom a tésztát,  tetszés szerinti kockára vágom kb 9x9 cm-re(18-20db lesz belőle), majd az egyik részére teszem a tölteléket és buktaformát formázok, a széleit megnyomkodom, hogy a töltelék ne folyhasson ki. Az olvasztott vajba mártom és szorosan a tepsibe teszem őket.
180C-on 30 percig sütöm, porcukorral tálalom.



1 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Nagyon szívesen adtam, sokat tanultam tőled, csodaszépeket sütsz és főzöl! :) A bukták is...nyammm...szívesen beleharapnék egybe :)