2010. október 4., hétfő

Húsos-gombás-töltött-rántott paprika


Ez egy nagyon finom, laktató étel akár ebédre is kiváló, de én legtöbbször vacsorára készítem, annyira hamar elfogy, hogy a lemerült fényképezőgép helyett telefonnal kellett a fotót is elkészíteni.

Hozzávalók:
5-6 nagy tölteni való TV paprika, 5 dkg  margarin, 30 dkg daralát hús, 15 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db kisebb zöld kaliforniai  paprika, húshoz való fűszerkeverék(vagy használhatjuk a megszokott kedvenc fűszereinket is, de akár a só, bors is elegendő), liszt, tojás, zsemlemorzsa (panírozáshoz), olaj (sütéshez)

Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, sós forrásban levő vízben 1-2 percig forrázzuk, ugyanezt a vizet használva a paradicsomot is leforrázuk, héjját lehúzzuk. A margarinon megpirítjuk a darálthúst és a gombát, míg levét elforrja, ízesítjük 2-3 tk. fűszerrel, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt masszába belekeverünk 2 tojássárgáját (a fehérjét fel tudjuk használni a panírozáshoz) és a kis kockára vágott paradicsomot, kaliforniai paprikát. A masszát a paprikákba töltjük, szokásos módon panírozzuk és bő, forró olajban készre sütjük. A kész paprikára sajtmártást tettem megolvasztott macisajtból, nagyon ízlett az egész családnak. A paprikából kimaradt tőlteléket tojással átsütöttem (a tojás rántotta állagú lett) és kevés olvasztott sajtot tettem hozzá, köretnek a paprika mellé nagyon jó volt,  igazi laktató étel.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű micsoda ötlet és finomság

Ami írta...

Naggyon guszta! :)
Még a mobilos fotón is átjön, milyen finom lehetett .