Ez egy nagyon egyszerű meggyes sütemény, igaz a krémekkel valahogy mindig meggyűlik a bajom, de azért csak elkészült a mai sütemény. A meggy az egyik kedvenc gyümölcsünk, így amibe lehet előszeretettel használom, mint most is.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
5 tojás
2 ek. kakaópor
2 ek. tej
1 üveg meggybefőtt
Krém:
4 dl meggylé
2 db vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A lisztet és a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sütőport és a tojások sárgájával elkeverjük. Óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjéket. Kivajazott tepsibe simítjuk a massza egyik felét, a másik feléhez 2 ek. kakaóport és 2 ek. tejet keverünk és a fehér masszára simítjuk. Rászórjuk a lecsöpögtetett meggyet. 180 C-on kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
A meggylét a pudinggal sűrűre főzzük, amikor kihűlt hozzákeverjük a cukorral elkevert vajat. A kihűlt tésztára simítjuk.
A tetejére olvasztott csokit is kenhetünk, de anélkül is finom.
7 megjegyzés:
Ejha! Guszta nagyon, még nem sütöttem ilyet...:):)
Jézusom, de guszta!!! Imádom a meggyet!
Köszönöm szépen :) Még a széle sem ment kárba, mert poharakba tördeltem a maradék krémet és csokit rákanalaztam, igaz így a kutyi kicsit rosszul járt, mert a süti széle általában az övé, most viszont ezt találtam ki még poharas sütinek is bevált.
Szia!
Fincsi lehet!Nagyon jól néz ki!
Most látom csak,hogy neked egyforma a hátterünk:-)csak az enyém lila!:-)
Krisztinák vagyunk:-)))
Szóval úgy szerettem volna írni,hogy mind2nknek egyforma a hátterünk,csak más színű:-)
Tényleg "hasonlítunk" :)
Csúcs szuper
Megjegyzés küldése