2012. május 14., hétfő

Kukorica-krémleves Erős Pistával

Igen, jól látjátok teljesen rákattantam az Erős Pistára, na nem kell megijedni csak a finom erős paprikáról beszélek. Nagyon sokféle ételhez használhatjuk, így remek egy jó kis pikáns mexikói krémleveshez.
Ezen a recepten alakítgattam picit, mert ez volt a legszimpatikusabb, amit találtam ,mert nekem ma mindenáron kukorica-krémlevest kellet ennem, mese nem volt.


1 konzerv csemegekukorica kb. 25 dkg.
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só,
bors
1 púpozott kávéskanál Erős Pista
vegeta
3 púpozott evőkanál tejföl

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és hozzákeverjük a Piros Aranyat. Kb. 3 dl vízzel felöntjük és 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a tejfölt és felöntjük 7 dl vízzel. Itt még utánaigazíthatunk az ízeknek. 
Turmixoljuk és igény szerint átszűrjük, de aki sűrűbben szereti az ne szűrje át. Végül egyet forralunk rajta és tortillával vagy sajtos, snidlinges pirítóssal tálaljuk.



1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta biztos nagyon finom! Érdekes hogy a kukoricát nagyon szeretem, de így levesben nem tudom elképzelni. Bár lehet hogy azért mert én nem nagyon szoktam krémleveseket főzni!