2010. szeptember 28., kedd

Diós-meggyes muffin

Ezt a sütit karácsonykor nagyon sokszor sütjük -anyukám egyik nagy kedvence-, de azért néha előkerül év közben is, mint például most is.

Hozzávalók:

4 tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg darált dió
1 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj
1 marék magozott meggy
1 teáskanál mézes fűszerkeverék

A tetejére:
porcukor



A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport, a diót, a kakaóport, a fűszerkeveréket és a meggyet. Csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Muffin formába töltjük (ha papír nélkül sütjük, előtte kivajazzuk a formát), és 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, ha nem ragad a tűre a tészta, akkor elkészült. Porcukorral megszórjuk, különféle formákat is szórhatunk rá tetszés szerint.


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Könyvlelő Kritta írta...

Köszönöm :) Múlt karácsonykor be is neveztem egy receptversenybe, igaz díjat nem nyert, de attól még nagy kedvenc maradt ez a muffin.

Judit írta...

Kedves Krisztina!

Nagyon jól hangzik ez a recept. Egy kérdésem lenne: a diót darálva kell hozzáadni?

Köszönöm szépen!

Könyvlelő Kritta írta...

Kedves Judit!

Igen, a diót darálva kell hozzáadni.
Sokkal jobb ennél a süteménynél, ha nem ropog a fog alatt, mindjárt kijavítom a receptben is, köszönöm a kérdést. :) Jó étvágyat kívánok hozzá!