2010. október 5., kedd

Kefíres kínai kel saláta tökmagolajjal

Ez az egyik kedvenc salátám, nagyon egészséges és finom, a tökmagolaj kifejezetten megbolondítja a salátát igazi extravagáns ízvilága van, érdemes megkóstolni.

Hozzávalók:

2 doboz kefír
1 kg kínai kel
mustár
tökmagolaj
cukor, só, bors

A kínai kelt csíkokra vágjuk, lesózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. A kefírhez hozzáadunk 1 mokkáskanál borsot, 1 evőkanál mustárt, 15 csepp tökmagolajat, 1 evőkanál cukrot. Amennyiben szükséges még igazíthatunk az ízeken. A kínai kelt kicsit kicsavarjuk, majd összekeverjük a kefírrel. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. 






Kefir

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Izgalmas nagyon finom lehet

Ami írta...

Én nagyon oda vagyok a tökmagolajért, mindent feldob, és nagyon egészséges :)
Bár a kínai kel nem a kedvencem, de olyan gusztán néz ki így :)

m.k. írta...

tetszik, jó ötlet