Ezt a receptet Dr Oetker-nél olvastam, kicsit átalakítottam saját ízlés szerint, azt kell mondanom, hogy a sütés közben a konyhában szálló illat valami mesés volt, a sütőtök és a fűszerek illata leírhatatlan, az íze is nagyon pikánsan egyszerű, már, ha ez a két fogalom megáll egymás mellett, egyszóval érdemes kipróbálni ezt a sütit, úgyis most van sütőtökszezon.
Hozzávalók:
Tésztához:
1 sütőtök fele, apró kockára vágva
Alaptészta:
35 dkg liszt, lehet Graham liszt is
1 zacskó sütőpor
10 dkg barnacukor
1 tojás
0,5 dl étolaj
1 pohár tejföl (most biotejfölt használtam)
Tésztamorzsa
20 dkg liszt
10 dkg barna cukor
15 dkg margarin
fűszerek: szerecsendió, fahéj és gyömbér, ebből a kombinációból ízlés szerint szórunk bele
1. A tököt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk
2. Alaptészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és kivajazott tepsibe tesszük.
3. Tésztamorzsa:
A lisztet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük majd a hideg vajjal elmorzsoljuk.
4. A tésztára rászórjuk a kockára vágott tököt, úgy, hogy mindenhova jusson bőven
5. A tök tetejére egyenletesen elhintjük a morzsás tésztát.
6. 200 C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük
3 megjegyzés:
Csatlakozom Biankához! Kimondottan guszta :)
Nagyszerű! Isteni lehet?!:-D
Köszönöm :) Kiskorom óta nagyon szeretem a sütőtököt minden formában, igaz süteményhez méltatlanul keveset használom, de ez az ízvariáció igazán bejött és, ami a lényeg nem túl édes.
Megjegyzés küldése