2010. augusztus 22., vasárnap

Tejfölös-csokis csodabogár

süEnnél finomabb, édesebb és könnyebb süteményt nem is tudok elképzelni egy nehéz nap után. Be kell vallanom, hogy, amikor először olvastam a receptet, féltem tőle,  de a neve megfogott, elkészítettem, beleszerettem.... Nyáron gyümölcsösen, télen csupa csoki tortadarával készítem. Figyelem! A tortadarával nem spórolunk!!!

1 nagy doboz tejföl (kb 375-400g, amelyik kapható),
20dkg liszt,
30dkg cukor,
1cs. sütőpor,
2 tojás
tortadara,
vagy gyümölcs

Az összes hozzávalót csomómentesre keverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm majd előmelegített sütőben, ajtónyitás nélkül 30perc alatt 170C-on megsütöm

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia,
megkérdezhetem, mekkora az a naaagy doboz tejföl? :-) köszi
m.m.

Vea írta...

Szia!
Ezt a sütit a múltkor én is megcsináltam. Szerintem is nagyon jó, viszont írd be légyszíves, hogy honnan van a recept. (Én Andi konyháján találtam)

Könyvlelő Kritta írta...

Kedves Vea! Kérted, hogy írjam be, hogy honnan van a tejfölös-csokis csodabogár receptje(talán az nlc-n olvastam valamikor? nem tudnám megmondani), de az az igazság, hogy csak gyűjtöm a recepteket, így az esetek 90%-ban Eddig! nem jegyeztem fel, csak beírtam a "megsütésre váró" receptes füzetkémbe(mostantól fel fogom írni a recept mellé, hogy hol olvastam bár az sem garancia, hogy az adott írás szerzőjének alkotása az adott étel), gondolom sokan készítenek egyforma receptek alapján süteményt, ételt, de a forrását nem tudjuk az esetek nagy többségében pontosan megadni, hogy ki is sütötte először az adott receptet, kérlek ezt nézzétek el, hogy nem írom mindig oda, de szerintem egyéb blogokban sincs minden receptnél forrás, ahol tudom természetesen én is oda fogom írni, mint azt már tettem is lentebb a kijevi krémesnél, mert ott 100%-ra tudtam, hogy kinek a neve alatt jelent meg az adott sütemény egy receptnaptárban.

Névtelen írta...

köszönöm :-)
m.m.